Recoltă abandonată: De ce nu s-a mai băgat CJ Bihor să sprijine Sărbătoarea Recoltei

O nouă ediție a Sărbătorii Recoltei s-a ținut, la finalul săptămânii trecute, în Cetate. De data aceasta, vicepreședintele CJ Bihor, Traian Bodea, n-a mai urcat pe scenă să țină un discurs pompos despre importanţa producătorilor locali.

Şi asta nu pentru că s-ar fi lăsat de ieșiri publice de dragul imaginii, ci pentru că, anul acesta, Consiliul Județean Bihor a decis să nu mai sprijine evenimentul organizat de Asociaţia pentru Promovarea Turismului în Oradea şi Regiune (APTOR), din subordinea Primăriei, şi de Asociaţia „Crişana”, care sprijină producătorii locali.

Motivul supărării? Liderii din CJ au considerat că nu sunt lăudaţi destul ca parteneri ai evenimentului, căci reprezentanţii APTOR prezintă Sărbătoarea Recoltei ca pe o creaţie proprie, deşi aşa şi este.

Consiliul Judeţean asigura, în anii trecuţi, numai o mică parte a festivalului, adică aducea câţiva folclorişti locali şi suporta cheltuieli de scenotehnică. Dar, după cum le e prostul obicei, liderii CJ voiau să şi iasă în faţă ca nişte zei salvatori…


*
*