Rău de gură: Decanul Teodor Leuca, reclamat la Comisia de Etică pentru jigniri şi calomnie

Unul dintre decanii cei mai cunoscuţi şi cu cele mai vechi state de funcţii din Universitatea orădeană, Teodor Leuca, de la Facultatea de Inginerie Electrică şi Tehnologia Informaţiei, era cât pe ce să-şi încheie cariera didactică cu scandal.

Pe numele său a fost depusă o sesizare de abatere la Comisia de Etică, decanul fiind acuzat de jigniri şi calomnie. Numele reclamantei este confidenţial, dar Bihorel a aflat că aceasta este şefa Consiliului Doctoral, Alina Bădulescu. Într-o şedinţă a Consiliului de Administraţie a Universităţii, în care se dezbătea necesitatea restructurării instituţiei, Leuca i-ar fi adresat colegei cuvinte nu tocmai elegante, fiindcă aceasta şi-a permis să-l contrazică.

„I-am spus doar să-şi vadă de treabă”, se apără acum decanul, contrazis şi de alţi colegi din CA, care însă spun că Leuca nu e om rău, ci numai slobod la gură. Cert este că, după ce decanul s-a dovedit domn şi şi-a cerut scuze în faţa reclamantei, Bădulescu şi-a retras sesizarea, astfel că „eticienii” Universităţii au stopat ancheta. Bucurie mai mare pe ei nici că se putea…

1

1 Comentariu

*
*

  1. >> Postat de BoBo | 9 decembrie 2014 22:14

    Leuca facea la fel de cand se stie. Il stiu de 15 ani. Nu s-a schimbat. Macar il trage de urechi presa, ca altfel nu se simte.