Rămâne cum am stabilit! Înduplecat de decani, rectorul Constantin Bungău a renunţat la restructurarea facultăţilor

Mare zarvă, săptămâna trecută, printre decanii facultăţilor orădene. Într-o şedinţă a Consiliului de Administraţie, rectorul Constantin Bungău le-a prezentat proiectul de restructurare pe care voia să-l propună Senatului, conform căruia Universitatea ar urma să rămână cu 13 facultăţi din cele 15 existente.

Astfel, Facultatea de Inginerie Energetică şi Management Industrial urma să dispară, departamentele ei fiind preluate de celelalte două facultăţi inginereşti, iar Facultatea de Istorie, Relaţii Internaţionale, Ştiinţe Politice şi Ştiinţele Comunicării să se rupă în două, Istoria urmând să fie mutată în cadrul Facultăţii de Arte, iar celelalte specializări în Facultatea de Ştiinţe Socio-Umane.

Previzibil, proiectul s-a lovit de refuzul unanim al decanilor, care nu vor să audă de nicio restructurare, dispariţia unor facultăţi însemnând şi dispariţia unor scaune, cu salariile aferente.

Cu toate că pentru aprobarea proiectului de restructurare a Universităţii nu avea nevoie de acordul decanilor, ci de cel al membrilor Senatului, Bungău a hotărât în final să-i asculte pe decani şi a luat decizia dorită de aceştia, astfel că instituţia va rămâne tot cu 15 facultăţi şi, eventual, va face o restructurare la nivel de departamente.

Dacă nu cumva se vor împotrivi şi şefii acestora…


*
*