Orădenii şi-ar băga picioarele-n golf

Se spune că golful e un sport de domn, iar fotbalul un sport practicat cu predilecţie de paizani. O combinaţie între golf şi fotbal nu face decât să crească nivelul de instrucţie al practicanţilor noului sport, fotbal-golf.

Cum numărul celor obişnuiţi să dea cu piciorul e mult mai mare decât al celor care mânuiesc crosa, nişte pasionaţi orădeni au zis să-şi facă o federaţie de fotbal-golf. Ideea nu e nouă, şi în alte ţări acest sport a prins, ceea ce le dorim şi iniţiatorilor de pe Criş.

Cum însă lumea nu prea ştie regulamentele şi modalităţile de creştere a spectaculozităţii golf-fotbalului, îmi permit să dau câteva sfaturi.

1. Spre deosebire de golf, găurile vor fi mărite să încapă în ele o minge de fotbal. În cazul în care joacă şi miliţieni, găurile rămân neschimbate, ceea ce va demonstra că organele, pe lângă precizie, au şi forţă.

2. Nu se va renunţa definitiv la crose, acestea putând fi folosite la încheierea partidei, în cazul în care echipa învinsă are nemulţumiri.

3. Pentru a semăna cât mai mult cu golful, jucătorul va avea un ajutor care îi va căra şosetele şi bocancii de fotbal.

4. Spectatorii nu au voie să consume decât seminţe de iarbă, altfel existând riscul ca în doi, trei ani sportul să se joace pe plantaţii de floarea soarelui.

5. Este un sport interzis politicienilor pentru că există riscul sever ca aceştia să dea în gropi şi mingile să rămână afară.


*
*