Primărie, beszel romanul? Publicaţia oficială a Primăriei Salonta e plină cu greşeli

În Salonta limba română scrisă corect este opţională. După deja vestitul Jurnal Salontan, asta arată şi publicaţia oficială a Primăriei din municipiu, ale cărei articole – de multe ori ridicole – sunt scrise cu extrem de multe greşeli gramaticale, de exprimare, de topică şi de punctuaţie.

Din cea mai recentă ediţie a publicaţiei lunare, intitulate stupid „Primărie”, salontanii află de exemplu că: „firmele care se ocupă de colectarea deşeurilor sunt obligaţi să colecteze…”; „… încă două firme private, care preia deşeurile”; „cândva a fost vorba, că camioanele…”; „şoseaua este de competenţa Ministerului de Transporturi, a cărei atribuţii este mult peste autonomia oraşului” şi, în fine, un îndemn: „Nimeni să nu facă din pietre ornamentale de pavaj trotuarul, să ridice trotuarele cum vor ei”.

Luat la rost de Bihorel, primarul Torok Laszlo s-a scuzat spunând că probabil şi-n jumătatea editată în maghiară există astfel de greşeli. Deci să nu se simtă ofensaţi doar românii vorbitori de limbă corectă…

2

2 Comentarii

*
*

  1. >> Postat de Cineva din Oradea | 7 august 2013 15:11

    „Din cea mai recentă ediţie a publicaţiei lunare, intitulate stupid „Primărie”” :-))

  2. >> Postat de Fl | 7 august 2013 09:33

    da. nu avem ca sa mai zicem. e plin de agramati peste tot. cel mai trist e ca ocupa locurile celor care intr-adevar ar avea pregatirea profesionala dar din lipsa locurilor de munca sunt nevoiti sa accepte orice post. plin de pilosi peste tot, neamul neamului, etc.
    de fapt, poate nu ar trebui sa ne miram prea tare, daca ne gandim cel putin la examenul profesorilor…