Preţul păcii: Episcopul Sofronie își „spală păcatele” răsplătindu-și dușmanii cu funcții

Obosit de atâtea scandaluri, episcopul ortodox al Oradiei încearcă să o dea la pace. În ultimele luni, PS Sofronie Drincec a început să se împace cu majoritatea celor pe care i-a prigonit, într-o încercare de reabilitare a imaginii publice.

Cea mai surprinzătoare reconciliere a avut loc la începutul acestei luni, când l-a numit pe preotul Ciprian Mega la biserica Sf. Spiridon de lângă Spitalul Municipal. Instalarea s-a lăsat cu scandal pentru că, ataşaţi de fostul paroh Alexandru Martin, un grup de credincioşi s-a opus pensionării acestuia. Voci din mulţime l-au acuzat pe noul preot chiar că şi-ar fi cumpărat postul.

Povestea e însă mai complicată. În 2009, acesta fusese amăgit de Sofronie că îl va face diacon. Cu o seară înaintea hirotoniei, când Mega îşi invitase rudele din ţară la slujbă, episcopul i-a transmis că la recomandarea Patriarhului slujba nu va mai avea loc, dar s-ar putea răzgândi cu preţul unui „efort financiar”.

Dezamăgit, bărbatul s-a autoexilat în Cipru, unde a pus bazele unei comunităţi ortodoxe româneşti şi şi-a urmat pasiunea pentru film, devenind un regizor premiat pentru dramele inspirate din realitate. Anul trecut, de pildă, a turnat, cu o distribuţie de excepţie, filmul „21 de rubini”, în care printre altele l-a prezentat pe episcopul Oradiei ca fiind un personaj corupt, reprezentativ pentru criza Bisericii.

Aflat în faza de post-producţie, filmul era programat să fie lansat în 2018, dar rămâne de văzut dacă Sofronie va mai fi sau nu prezent în poveste…


*
*

Women Moncler delmas Trench Coat 2015 Sale Online 2016 Women Moncler meille Padded Jacket Beige Sale Online 2016 Women Moncler lissy Padded Jacket Sky blue Sale Online 2016 Moncler Sleeveless Striped Stretch Dress White Blue Mens Moncler Lightweight Puffer Down Vest Black On Sale Women Moncler renne Padded Coat 2015 Sale Online 2016 Women Moncler joux Padded Jacket Grey Sale Online 2016 Mens Moncler Morane Logo Stripe Down Jacket Black On Sale