Prefect în aşteptare: Ioan Mihaiu așteaptă ca alții să rezolve problema steagului Ungariei arborat pe sediul UDMR Bihor

Scandalul cu drapelul Ungariei atârnat la sediul UDMR Bihor în ciuda faptului că acest lucru nu este permis de legislaţia românească rămâne, deocamdată, în coadă de peşte.

Prefectul Ioan Mihaiu, singurul competent, potrivit legii, să aplice sancţiuni în asemenea situaţii, întârzie să ia vreo măsură pentru că, evident, nu-şi doreşte să ardă vreo amendă amicilor de la UDMR.

Reprezentantul Guvernului a găsit şi un pretext pentru tergiversare: în iulie 2018, primarul din Sfântu Gheorghe, Árpád András Antal, amendat tocmai pentru că a arborat ilegal steagul ţării vecine, a sesizat Curtea Constituţională a României, reclamând neconstituţionalitatea articolului 7 din Legea 75/1994, cel ce reglementează modul în care drapelul unei ţări străine poate fi arborat pe teritoriul României.

Aşa că, până când CCR va adopta o decizie, Mihaiu nu are de gând să facă nimic. Că doar n-o să se pronunţe împotriva vântului, supărând tovarăşii PSD-ului, partidul care l-a pus prefect…

(foto: Facebook)

1

1 Comentariu

*
*

  1. >> Postat de Bozgoru | 30 martie 2019 13:57

    Bai pseudoziaristilor iar instigati analfabetii?la voi e burta goala da va * grija de steagul vecinului.dar probabil e genetic la rromani sa moara capra vecinului,daca el niciacar nu e capabil sa-si permita una