Pod cu cădere: Viceprimarul Florin Birta a cerut refacerea unor lucrări la Podul Sfântul Ladislau (FOTO)

Dacă v-aţi închipuit că Dorel nu poate fi decât român, v-aţi înşelat. Există şi „Dorei” cehi! La câteva săptămâni după ce au turnat trotuarul Podului Sfântul Ladislau, marţea trecută angajaţii Firesta-Fiser Rekonstrukce Stavby au fost puşi de viceprimarul Florin Birta să îl spargă.

Noul vice a descins pe şantier în urma unei reclamaţii cu privire la calitatea lucrărilor. Jurist de profesie, nici nu avea nevoie de studii în construcţii ca să realizeze că panta dată de constructori trotuarului pentru scurgerea apelor era de patru ori mai mare decât ar fi trebuit.

Din această cauză, la o ploaie mai serioasă, pe pod ar fi curs nu doar apele, ci şi trecătorii. În plus, la îngheţ, Secţia de Ortopedie a Spitalului Judeţean putea înfiinţa post fix în apropiere, pentru a face faţă cazurilor de fracturi şi luxaţii. Conducerea Primăriei a cerut, deci, constructorilor cehi să spargă trotuarul şi să-i dea căderea prevăzută în proiect. Asta până va observa că, de fapt, toate cotele podului sunt greşite…

2

2 Comentarii

*
*

  1. >> Postat de Valentin Zisu | 10 iulie 2016 16:43

    Inainte de a-l identifica corect pe Dorel, dle ziarist, trebuie sa fiti sigur ca dl. viceprimar/ jurist Birta a cercetat daca erorile respective nu provin cumva de la proiectant, de exemplu . Daca nu ai studii de specialitate, trebuie sa ai langa tine, mereu in astfel de cazuri, pe unul care le are. Acesta ar sti sa investigheze si astfel ati primi informatii tehnice, atat cat trebuie, pentru a-l identifica pe adevaratul Dorel si eventuala sursa pentru recuperarea banilor irositi. Despre frumusetea acestui pod, nu ne spuneti nimic? V.Z.

  2. >> Postat de ionel | 6 iulie 2016 17:32

    Era si cazul sa se observe.Daca mergeai cu ochii inchisi ziceai ca esti pe ceva deal asa inclinatie avea.Cred ca se va termina si podul cand o sa fie gata si parcarea