Plan de răfuială

baron PSDPentru că se apropie alegerile în PSD Bihor, preşedintele Ioan Mang a găsit o soluţie să scape de un posibil pretendent, la fel cum a scăpat şi de fostul competitor Mihai Bar.

De teamă ca deputatul Ioan Roman, extrem de popular în rândul PSD-iştilor de rând, să nu-i sufle funcţia (chit că acesta nici nu s-a gândit la aşa ceva), Mang a găsit o soluţie ingenioasă să-l pună la colţ, şi anume mazilind şefii a 30 de organizaţii locale care, spune el, au avut rezultate mai slabe anul trecut decât în 2008.

Pentru a camufla adevăratul „trofeu”, Mang vrea să pună la socoteală şi rezultatele de la locale, unde organizaţia din Cefa, condusă de Roman, a pierdut într-adevăr 4 locuri de consilier local din cele 6 pe care le avea în 2008-2012.

Mai greu va fi însă dacă Roman va riposta, etalând rezultatele de la parlamentare, unde a câştigat lupta în Colegiul 6 Salonta la fel ca Gheorghe Bogdan în Colegiul 5 Ceica, în ciuda faptului că acolo au candidat din partea PDL însuşi cuscrul lui Mang, Ionel Avrigeanu, şi Adelina Coste, din faţa cărora mai mulţi primari PSD-işti s-au cam dat la o parte.

Făcând un blat de care, zic gurile rele, Mang însuşi n-ar fi fost chiar străin.


*
*