Bătălia pentru moştenire

Dincolo de problemele financiare şi de grija zilei de mâine, conducerea Universităţii are de rezolvat zilele acestea o problemă cu adevărat serioasă.

După decesul fostului rector Teodor Maghiar, spaţiosul birou al acestuia de la parterul Rectoratului a rămas liber, iar actualul rector, Constantin Bungău, trebuie să decidă cine îşi va pune plăcuţa cu numele pe uşă. De doritori nu e lipsă. Iar primul este el, care ar vrea ca biroul să fie folosit de Consiliul de Administraţie.

Dat fiind însă că CA-ul mai are o sală, membrii Senatului universitar nu s-ar supăra să primească ei biroul, mai cu seamă că nu li s-a alocat încă nicio încăpere pentru a-şi desfăşura întâlnirile pe comisii ce preced şedinţele de plen.

Până să decidă cui dă cheile, Bungău a cerut ca pe uşa biroului să fie montată o plăcuţă cu inscripţia „Sală de şedinţă”, fără precizarea a cui.

Până una-alta, în încăpere au fost cazaţi pentru o vreme inspectorii Curţii de Conturi, care zilele acestea controlează cum a folosit Universitatea banii publici.

Aşa că Bihorel nu poate să nu remarce ironia situaţiei: în locul Unchiului au ajuns taman cei care i-au dibuit matrapazlâcurile…


*
*