Pile la concurs: PSD-istul Liviu Sabău Popa, candidat „cu cântec” pentru un nou mandat la șefia Ambulanței

Scandal la Serviciul de Ambulanţă al Judeţului Bihor, unde după interimate ilegale începute în 2014 au fost scoase la concurs posturile de director economic şi de director tehnic, ocupate neîntrerupt de atunci de către PSD-iştii Liviu Sabău Popa şi respectiv Adrian Stângă, precum şi cele de director medical şi de asistent şef, exercitate tot de interimari.

Joia trecută, comisia de evaluare a respins candidatura lui Sabău Popa, invocând, în mod corect, că acesta nu avea vechimea minimă necesară în domeniul economic, de 6 ani şi 6 luni, stabilită prin Ordinul 157/2019 al ministrului Sorina Pintea.

Bihorel a aflat că în aceeaşi seară, nevasta PSD-istului, Diana Sabău Popa, şi ea conectată de Partid la banii publici sub forma unor contracte cu Fundaţia Euroregiunea Bihor – Hajdu Bihar a Consiliului Judeţean şi cu Societatea Pază şi Protecţie Bihor, aparţinând tot CJ, l-a sunat pe managerul SAJ, dr. Liciniu Venter, să-l „săpunească” pentru că n-a presat comisia să accepte candidatura consortului.

Se pare că lobby-ul a fost de folos, căci a doua zi contestaţia făcută de Sabău Popa a fost admisă, iar dosarul de candidatură înregistrat, fără ca în coperţile lui să se fi modificat vreun act şi, mai ales, fără ca motivele să fie făcute publice. Semn că PSD-istul, aproape 100% cert, va şi câştiga concursul, fiindcă nu-i pentru cine se nimereşte, ci pentru cine se „pregăteşte”…

1

1 Comentariu

*
*

  1. >> Postat de Corina | 26 iulie 2019 00:26

    Așa se practică prin instituțiile statului. Pe mine nici nu mă mai miră nimic. Exemplu: jurista Solomie Patricia Corina, angajată pe bani grei, în urmă cu ani buni și păstrată pe post în ideea în care habar nu are de nimic, sarcinile de serviciu scoțându-le la capăt cu ajutorul google. Iar din când în când (zilele în care nu găsește informația în google) mai dă câte un rateu și taraie instituția prin procese pe la tribunal, pe care le pierd/pierde, evident pe bani publici…. Așa e dragi concetățeni când și diploma de licențiat în științe juridice o obții exact, cum obții și serviciul… Halal…