Pietonul Bolojan stă pe bară un sfert de an

Președintele CJ Bihor Ilie Bolojan a fost surprins circulând cu peste 130 de kilometri pe oră pe drumul Oradea – Satu Mare. Polițiștii au constatat, practic, că politicianul nu mergea repede, ci de fapt zbura prea jos. Bolo a primit o amendă și s-a ales cu permisul suspendat pe 90 de zile.

Toată această întâmplare va avea numai efecte benefice. În primul rând, se va reduce șomajul, șeful CJ fiind nevoit să angajeze un șofer. Apoi, sunt șanse să ne trezim cu încă un drum expres.

După cum se știe, liberalul a mai fost prins o dată depășind viteza pe drumul Oradea – Arad. Consecința? Bolojan s-a enervat că nu poate călca accelerația până la blană și și-a jurat să facă un drum expres, pe care să poată merge după pofta inimii.

Așadar, ne așteptăm să demareze procedurile și pentru viitorul drum expres Oradea – Satu Mare, să nu-l mai oprească polițiștii pentru depășirea vitezei.

Câteva observații despre acest eveniment se impun:

  1. Din cauza vitezei, aparatul care l-a înregistrat pe Bolojan a trebuit trimis la recalibrat.
  2. Norocul lui Bolojan a fost că de fapt mergea cu spatele, dacă era cu fața trecea de 250 km/h
  3. Nici acum polițistul care l-a oprit nu și-a recuperat chipiul, care i-a zburat de pe cap când președintele CJ Bihor a trecut prin dreptul lui.
  4. Cei de la Netflix vor veni să-l filmeze pe Bolojan când revine la volan, pentru a-l include în mini-seria despre Formula 1.
  5. Ioan Mang spune că-i dă el un șofer, și încă unul plătit de PSD.
  6. CNAIR îi recomandă să utilizeze ruta Borș – Chiribiș – Suplacul de Barcău, poate așa se deblochează licitațiile la Autostrada A3.
  7. O firmă ce închiriază trotinete îi pune la dispoziție lui Bolojan o trotinetă tunată, care prinde 120 km/h, căci oricum Poliția nu mai are ce să-i ia.
  8. Bolojan a predat carnetul de șofer și, concomitent, l-a primit pe cel de pilot pe supersonice.

*
*