Pentru slujbă, culcat! Sofronie şi-a beştelit consilierii de faţă cu credincioşii

Episcopul ortodox Sofronie Drincec stă tot mai prost cu nervii. Scos din sărite de faptul că preoţii şi diaconii săi nu percutează cu viteza corespunzătoare, în Vinerea Mare Preasfinţitul a început să strige la ei de faţă cu credincioşii.

În timp ce procesiunea pe care o conducea înconjura catedrala pentru slujba prohodirii, Sofronie şi-a beştelit şefuţii din subordine, în frunte cu consilierii eparhiali Cristian Rus (responsabil cultură şi mass media), Cătălin Călinescu (patrimoniu şi construcţii bisericeşti), Filaret Fiţ (financiar) şi Irineu Bighe (ecleziarhul catedralei episcopale).

„Poate vreţi să vă pun să faceţi mătănii de faţă cu credincioşii!”, şi-a ameninţat episcopul subordonaţii, cu hotărârea unui căprar dispus să-şi dea soldăţoii cu burta de pământ până le vin minţile la cap.

Bine că nu s-a enervat şi mai rău şi nu i-a pus, tot ca în armată, să cureţe altarul cu periuţa de dinţi, să umble cu tasul pe sub băncile din biserică ori să pescuiască în cristelniţă cu şireturile de la mânecuţe…

2

2 Comentarii

*
*

  1. >> Postat de Moşu | 24 aprilie 2017 10:40

    Deci,dacă sunt răi,adică nu ascultă,….Da!Am mai văzut chestii de ăstea când eram soldică…Comandantu s-a enervat pe plutonu cadre,şi le-a dat comanda drepţi culcat.Dar totuşi aici suntem altundeva….Principalu e să facem cam cum fac sfinţii..Şi chiar neoprotestanţi vin la slujbe,chiar de drag,,,că avem exemple,mai mult ca oriunde.Ultimul şi cel mai drag a fost şi este…patriarhul Serbiei,trecut la Domnul acu cam vro 5 ani…….

  2. >> Postat de Tudor | 24 aprilie 2017 09:03

    Sigur a cost in gluma, far voi, presa faceți din țânțar ,armăsar. Presa din România=un MARE RAHAT!!!