Penali, nu imorali: Comisia de Etică s-a spălat pe mâini de scandalul în care Răzvan Vonea negocia cu profesorii universitari notele studenţilor

În august, BIHOREANUL a făcut publice stenogramele interceptărilor făcute de procurorii bihoreni în cazul fostului director al Colegiului Andrei Şaguna, Răzvan Vonea, discuţiile arătând cum acesta negocia cu profesorii Universităţii notele studenţilor, mai ceva ca legumele la piaţă.

Deşi de atunci a trecut ceva timp, Comisia de Etică n-a mişcat niciun deget ca să afle detalii şi eventual să sancţioneze profesorii şpăgari. Bihorel s-a interesat şi a aflat de ce: cică faptele sunt mult prea grave ca să fie luate în discuţia universitarilor!

„Eticienii” Sorbonicii se scuză că stenogramele relatează fapte penale care, conform legii, trebuie cercetate de organele judiciare. Şi cum Comisia de Etică nu are asemenea competenţe, nici nu-şi bagă nasul. Altfel spus, traficarea notelor e doar faptă penală, nu imorală. Dacă nu cumva, Doamne fereşte, o fi chiar „obiceiul casei” şi nu poate fi stricat, ca să nu se supere colegii…

1

1 Comentariu

*
*

  1. >> Postat de mariana zbierea | 25 octombrie 2014 14:28

    Dar ce va astepatti? Cind rectorul fura ca-n codru, isi da salariu urias, ce sa mai conteze ce fac Ilies, Petrea si altii asemenea? Sunt din sistem. Sunt supusi. De aceea au ajuns decani, prodecani, directori de departamente.