Pe senatoarea Biro Rozalia o frământă sănătatea bipezilor tineri

Doamna Biro, în calitate de senator, a pus câteva probleme de bun-simţ. Printre ele, situaţia sistemului medical pediatric, mai pe înţelesul ei, vindecarea corespunzătoare a bipezilor tineri.

La ce date statistice avem în ce priveşte mortalitatea infantilă, demararea unui proces de analiză este absolut necesar. Doamna Biro doreşte să revoluţioneze sistemul de sănătate pediatric şi a pus cap la cap – sper că nu cap în cap – peste 100 de instituţii şi organizaţii, în vederea creării unui pact naţional care va avea ca scop final asigurarea unei sănătăţi de fier tinerei generaţii.

Se vede clar că măsurile populiste, gen creşterea alocaţiei pentru copii, nu au dus la o mai atentă îngrijire a tinerilor, în schimb părinţii au mai mulţi bani de băutură. Carevasăzică nu a scăzut mortalitatea infantilă, în schimb a crescut incidenţa cirozei.

Poate că cel mai important lucru în domeniul medical pe care ar fi trebuit să insiste doamna Rozi era ca medicii să nu fie consideraţi funcţionari publici. Au plecat deja 14 mii de medici în ţările calde, la aflarea veştii că pentru un pachet de ţigări primit riscă 3 ani de pârnaie, o să mai plece 14 mii. Adică toţi.


*
*