Pavele, probleme, mă? Curtea de Conturi confirmă prejudiciile de la APIA Bihor

Veste proastă pentru şeful APIA Bihor, Florian Pavel, care anul trecut îi ceruse unui subaltern, Bogdan Hodişan, să nu facă tărăboi fiindcă a descoperit o fraudă cu fonduri europene comisă de un alt funcţionar, Gheorghe Leucea, în beneficiul unui fermier din zona Salontei, Erdei Ioan Robert.

Hodişan descoperise că acesta avea 100 hectare nelucrate, dar declarate ca însămânţate cu porumb, iar după ce s-a constatat că în realitate pe teren creşteau doar buruieni, Leucea a modificat evidenţele APIA atestând în fals ca ar fi fost cultivat cu plante de nutreţ, aşa încât fermierul să ia necuvenit o subvenţie de 22.000 euro. La vremea respectivă, Hodişan sesizase conducerea, însă directorul Florian Pavel a susţinut că n-ar fi existat nicio fraudă, ci o simplă eroare care n-a produs prejudicii.

Ei, bine, săptămâna trecută Curtea de Conturi l-a contrazis: în raportul de control făcut pe 2018 la APIA, a confirmat că în Bihor „s-au făcut plăți necuvenite ca urmare a neaplicării rezultatelor controalelor efectuate pe teren asupra suprafețelor de teren declarate de beneficiari la cererile de acord prealabil de finanțare/de plată”, adică taman ce Hodişan reclamase, iar Pavel negase. Cum paguba de 22.000 euro va trebui recuperată, e de văzut pe unde va scoate directorul cămaşa şi, mai ales, banii.

1

1 Comentariu

*
*

  1. >> Postat de Adevarat | 25 martie 2019 20:39

    22000euro x 100 alte cazuri is vreo 2200000 euro
    15 % comision familia Pavel=330000 euro /an
    Ii director de vreo 10 ani ii milionar in euro gunoiu analfabetu