Pásztor, pârâciosul călător: Preşedintele Consiliului Judeţean Bihor s-a trezit cu procesul mutat în Ţara Oaşului

Obişnuit să facă voiaje pe bani publici, preşedintele Consiliului Judeţean, Pásztor Sándor, este atât de pasionat de călătorii, încât îşi obligă şi „dujmanii” să le facă spre aceeaşi destinaţie cu el.

Săptămâna trecută, BIHOREANUL a fost citat să se prezinte la Curtea de Apel, pentru judecarea cererii de strămutare a unui proces despre care redacţia nici nu avea habar, dar pe care, ce-i drept, politicianul i l-a promis redactorului şef adjunct, Adrian Criş, din cauza mai multor articole „defăimătoare”.

Într-unul, de pildă, autorul îi reproşa că-i „un bufon şovin”, fiindcă după desfiinţarea curselor aviatice externe a dat explicaţii pe Facebook numai în limba maghiară, ignorându-i cu desăvârşire pe bihorenii care i s-au adresat în româneşte. În altul, era comparat cu Ceauşescu din cauza incompetenţei şi aerelor de atoateştiutor, iar altul demasca ilegalitatea alocării de fonduri pentru un ONG de casă al UDMR etc.

Cert e că, motivând cererea de strămutare a procesului prin faptul că s-ar putea „crea tabere în Oradea”, între românii fani de BIHOREANUL şi susţinătorii săi maghiari, Pásztor a cerut magistraţilor ca acesta să fie trimis fix la Judecătoria Satu Mare.

Avocatul BIHOREANULUI a convins, însă, instanţa să-l mute la Judecătoria Negreşti-Oaş, localitate 100% românească, unde sunt şanse modeste ca judecătorul să fie votant UDMR. Dar te pomeneşti că, pentru a-l impresiona, elnök úr îşi va pune chiar şi clop de oşan!


*
*