Pașc, sabotorul: De ce l-au acuzat de sabotaj șefii CJ pe directorul Aeroportului Oradea

Deşi după alegerile locale de anul trecut părea să fi intrat şi în graţiile actualei conduceri a Consiliului Judeţean Bihor, directorul Aeroportului Oradea, Gheorghe Paşc, a reuşit să devină persona non-grata pentru preşedintele Pásztor Sándor şi mâna sa dreaptă, vicele Ioan Mang.

Motivul? Guvernul a alocat în primăvara asta 8 milioane de lei pentru construirea noului terminal de pasageri, dar procedurile de achiziţie a lucrărilor de proiectare şi construcţii au întârziat, aşa că acestea încă nici nu au început cu adevărat.

Cum legea zice că banii necheltuiţi până la finele anului trebuie returnaţi, Pásztor şi Mang i-au cerut lui Paşc să dea toate lovelele constructorului, astfel încât suma să nu fie înapoiată Guvernului, mai ales că nu există nicio garanţie că la anul bugetul de stat va mai avea resurse pentru alocarea unor fonduri pentru acest obiectiv.

Atât doar că şeful Aeroportului, care e beneficiarul lucrării, a refuzat să-şi pună pielea în băţ, motiv pentru care a fost încondeiat ca „sabotor” de şefii CJ, care l-ar vrea „zburat”din funcţie. Cam greu, căci Paşc a rezistat tuturor conducerilor judeţului din ultimii 20 de ani, başca abia ce-a câştigat un nou concurs cu dedicaţie pe post…


*
*