Parapeţi pentru ciumeţi? Panouri de ghetou pe Densuşianu vs. panouri „lux” lângă cartierul Europa (FOTO)

A apărut marfă nouă pe Centură. Nu daţi năvală, că nu e ceea ce speraţi, ci panourile fonoabsorbante! Numai că şi acestea sunt de două feluri: pentru premianţi şi pentru repetenţi.

Repetenţii sunt cei din zona Densuşianu, unde panourile montate, deşi atenuează zgomotul produs de TIR-uri, sunt menite să ascundă şi urâţenia blocurilor, astfel că sunt din beton şi le dau locatarilor senzaţia de ghetou.

În schimb, în zona cartierului Europa panourile sunt transparente (foto), asortate la mândreţile de case.

Tot e bine că proiectanţii s-au limitat la astfel de diferenţieri doar când e vorba de panouri. Că dacă puneau asfalt cu gropi incluse pe Densuşianu şi stâlpi de iluminat din argint în cartierul Europa, chiar că era vorba de apartheid.

28

2 Comentarii

*
*

  1. >> Postat de ZOLI | 31 martie 2013 22:19

    ciumet esti tu prietene. sunt mai urate de 10x alea de langa cartierul europa decat alea din densusianu. zici ca a venit baciu mitica din sisitelec si o batut 4 scanduri laolalta si o pus un plexiglas cumva batut in cuie. si apoi o pisat o vopsea galbena pe rama. deci, ramane, ciumet esti dumneata!

  2. >> Postat de drumar buimac | 31 martie 2013 21:58

    Partial ai dreptate bihorel…insa cele de pe langa europa sunt „apa de ploaie”. Nu se preteaza pentru asa ceva. La fel cum cele din dreptul blocurilor de pe densusianu nu sunt in regula, insa sunt mai eficiente. Ambele sunt variante dupa principiul „merge si asa”. Dar ele macar au fost montate, insa ce se intampla cu restul locuintelor neprotejate de pe densusianu samd. Pe densusianu la blocuri ar fi fost potrivita solutia de la europa si invers, ambele dublate de o perdea de arbori cu crestere rapida. Se ia in calcul si lumina farurilor pe timp de noapte, praful antrenat, nu numa
    i zgomotul