Paradoxal, și cu gunoaiele stăm rău

Când e vorba de investiții de mediu, stăm atât de rău că o să ajungem să plătim amenzi mai mari decât sumele pe care le primim de la UE. E greu la țară să-i lămurești pe oameni că buda în fundul curții nu este o chestie genetică, ci ține doar de lipsa de civilizație.

Atunci când s-au făcut alimentările cu apă, nu peste tot s-au făcut și canalizările. Iar unde s-au montat conductele de canalizare, puțini gospodari s-au racordat, pe motiv că costă. De parcă medicii și medicamentele de care au nevoie din cauza infestării solului ar fi pe gratis.

Așa că, atunci când ne gândim să-i obișnuim pe oameni să colecteze gunoiul selectiv, e ca și cum ai explica unei rațe principiul de zbor al bombardierului. Din păcate, în acest joc la nivel de județ e prinsă și Oradea, și s-ar putea să se trezească fără operator de salubritate, la cum se mișcă sistemul birocratic.

Primarul Bolojan a cerut să i se permită să-și facă singur licitația, dar pentru asta are nevoie de acordul Consiliului Județean. Or, la cum sunt de toride relațiile între el și troică, s-ar putea ca la finalul anului următor orașul să rămână fără operator de salubritate. Să vezi atunci cum ne vom asemăna cu Napoli, care într-o vreme nu se mai vedea de munții de gunoaie.


*
*

Women Moncler delmas Trench Coat 2015 Sale Online 2016 Women Moncler meille Padded Jacket Beige Sale Online 2016 Women Moncler lissy Padded Jacket Sky blue Sale Online 2016 Moncler Sleeveless Striped Stretch Dress White Blue Mens Moncler Lightweight Puffer Down Vest Black On Sale Women Moncler renne Padded Coat 2015 Sale Online 2016 Women Moncler joux Padded Jacket Grey Sale Online 2016 Mens Moncler Morane Logo Stripe Down Jacket Black On Sale