Pactul cu diavolul: Szarka Arpad nu este cercetat pentru scandalul din DGASPC din cauza unei înţelegeri politice

Aşa cum bihorenii deja ştiu, după scandalul de la Centrul de Plasament pentru Copii cu Probleme Psihosociale, unde educatorii îi băteau pe adolescenţi cu bâta şi le dijmuiau mâncarea, şeful cel mare al Direcţiei pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, liberalul Călin Puia, este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Judeţean şi riscă să-şi piardă funcţia.

Ceea ce se ştie mai puţin, însă, este că o culpă la fel de mare o are şi directorul adjunct, udemeristul Szarka Arpad, responsabil cu centrele de plasament din tot judeţul, dar care totuşi nu e cercetat disciplinar.

Motivul este o înţelegere făcută de şefii PNL şi UDMR Bihor încă în 2010, când Szarka era director general şi Puia adjunct, iar între cei doi s-a făcut o rocadă după ce preşedintele PNL, Cornel Popa, i-a garantat în scris hoaverului de la UDMR, Alexandru Kiss, că liberalii nu vor cere niciodată schimbarea lui Szarka.

Lăcomia de atunci se răzbună acum, aşa că liberalul poate să pice în timp ce udemeristul rămâne bine-mersi. Asta da afacere!…


*
*