Oradea a ajuns la mâna firmei NIS Petrol

Că a ajuns la mâna unei firme nu e mare lucru, dar scandalos este că nu ştiu exact unde îşi ţine NIS mâna.

Prin bunăvoinţa Agenţiei Naţionale de Resurse Minerale, care ne-a vândut la ruşi ca pe vremuri Churchill şi Roosevelt, în Oradea nu se mai poate fora nimic fără acceptul străinilor.

S-a văzut asta când Primăria a vrut să facă un puţ de reinjectare a apei termale, iar NIS a strâmbat din nas, chit că ei sunt pe petrol şi gaze de şist, adică altă gâscă în altă traistă.

Sigur că ruşii nu sunt atât de naivi încât să se pună rău cu comunităţile locale, ştiut fiind că singurele lucruri care-l fac pe român să pună mâna pe sticla incendiară sunt gazul de şist şi Roşia Montană.

Acum ar trebui să fim bucuroşi că cei de la NIS au fost băieţi frumoşi şi şi-au dat avizul. Marea problemă este, însă, cum vor tolera vestea neisprăviţii de prin Guvern şi agenţiile subordonate, care pentru un pumn de ţechini dau totul pe mâna străinilor.

Mai există şi alte lucruri care le-ar putea fi interzise orădenilor:

1. Pentru foraje şi sondaje – inclusiv sondaje ginecologice – să fie necesar avizul NIS.

2. Nu se va mai putea respira fără adeverinţă de la Gazprom pentru că gazul din aer e al lor.

3. Fiecare cetăţean e obligat să ducă acasă o basculă cu şlamul de la Alumina, să nu se enerveze ruşii de la Cemtrade când sunt puşi să ecologizeze solul.

4. Evitaţi să circulaţi pe terenurile agricole, că vă bagă italienii şi danezii la tulburarea proprietăţii.

5. La hipermarketuri nu mai e nevoie de etichete cu termenul de valabilitate al produselor, că oricum românii înghit orice.


*
*