Opoziţia bate Coaliţia: Doctorița Carmen Pantiș, pusă în funcția de consilier județean de… instanță

Veste proastă pentru coaliţia UDMR-PSD-ALDE din Consiliul Judeţean. Pe 11 septembrie Tribunalul Bihor a dat dreptate doctoriţei Carmen Pantiş, şefa Comisiei Judeţene de Transplant, membră PNL, în procesul pe care aceasta l-a intentat preşedintelui CJ, Pásztor Sándor, vicepreşedinţilor Ioan Mang şi Traian Bodea, precum şi celor 15 consilieri judeţeni ai celor trei partide, pentru că din martie 2018 refuză s-o valideze în funcţia vacantă după demisia lui Dacian Foncea.

Deşi motivarea instanţei încă nu a fost comunicată, cel mai probabil judecătorii au impus reprezentanţilor UDMR-PSD-ALDE „obligaţia de a face finalizarea procedurii de validare”, la fel cum în 2017 fixaseră aceeaşi obligaţie şi celor 17 aleşi liberali care refuzaseră validarea PSD-istului Alexandru Szatmari după vacantarea locului lui Ioan Gheorghe Ţara, avansat de partid la Bucureşti, pe un salariu gras, de mii de euro pe lună.

Culmea e că la vremea respectivă Pásztor se ruga de opoziţie să voteze validarea lui Szatmari, zicând că reprezentanţii UDMR n-ar face niciodată un gest aşa de neelegant.

Iată, însă, nu numai că l-au făcut lună de lună, ci au şi fost sancţionaţi la fel ca adversarii pe care îi criticaseră.


*
*