Retrospectiva săptămânii: Ce soluție propune Ianoș pentru habarniștii de la Aeroport

Luni

Vio către Ghiusi. „Am văzut că fostul șef al Aeroportului, colegul lui Aurel Vlaicu, l-a scufundat pe Păstor-Sabotor”. „Poți să-l scufunzi la 100 de metri adâncime, n-are nimic. E obișnuit, că 10 luni pe an e ori la vânătoare, ori la scufundări”. „Și în celelalte două luni lucrează?”. „Să nu exagerăm. Conspectează sarcinile pe care le primește din afară”.

Marți

Înțelepciunea lui Ianoș nu are margini, nu degeaba a fost ministru la Educație aproape un sfert de oră. „Nu-i putem da afară pe habarniștii din Consiliul de Administrație al Aeroportului, că au contracte beton și ar trebui să-i plătim încă un an”. „Adică după ce că sunt proști, îi mai și premiem. Dar ceva soluții ai?”. „Mă gândesc ca la viitorii membri să nu le mai fac contracte beton, ci din chirpici”.

Miercuri

Un lichidator care a țepuit câteva firme a fost, în sfârșit, prins și băgat la bulău. Înainte de încarcerare mi-a mărturisit: „Mă odihnesc la pârnaie vreo doi ani, după care dau statul în judecată că a fost igrasie în celulă și, pe lângă milionul de euro rămas din furtișag, mai primesc și 50.000 euro despăgubiri pentru rele tratamente. Doamne, dă-le viață lungă lui Dragnea și Tăriceanu!”.

Joi

Păstorul și-a înghițit cuvintele în cazul Aeroportului, dar a reacționat în altă speță. „Priviți ce nenorociri face Bolovanul. Un tânăr a vrut să se arunce de pe pasajul de la Centură!”. „Și care-i vina lui?”. „Păi, dacă lucra la fel ca mine, pasajul ăla nu era terminat nici azi. Deci nici cetățeanul nu avea de pe ce să se arunce. Ați auzit cumva de accidente de muncă la Parcul Industrial de la Tileagd? Și asta, datorită mie!”.

Vineri

Puradel radia de fericire. „Ați văzut lebedele cum se plimbau nestingherite prin Centru? Să mai zică cineva că neamul meu mănâncă lebede fripte, aici sau la Viena”. „Dar prin Cartierul Francez, ăla unde sunteți majoritari, n-am prea văzut lebede la plimbare”.

Sâmbătă

Oamenii sunt nemulțumiți de ce despăgubiri le dă Primăria dacă le demolează casele. „Cu banii primiți o să-mi cumpăr un sac de dormit și o să mă culc în holul Primăriei”, s-a plâns un proaspăt expropriat. „Dacă te vede Bolovan, în loc să-ţi dea mai mulți bani, o să-ți stabilească o chirie usturătoare pentru locul ocupat în Primărie”.

Duminică

Singurele liste de semnături în regulă sunt cele pentru Viorica Dăncilă. Cei mai mulţi n-au semnat, ci au pus degetul, așa că identificarea lor a fost ușoară.


*
*