Nu goniţi, că ne prăfuiţi: Locuitorii din Nojorid apelează la soluţii disperate din cauza lipsei asfaltului (FOTO)

Sutele de orădeni care locuiesc în noul cartier din Nojorid sunt convinşi că au făcut o afacere bună din cel puţin două motive: terenurile şi casele sunt mai ieftine aici decât în celelalte suburbii, iar naveta nu durează mai mult de 5-7 minute datorită stării bune a DN 79 şi a faptului că de la Aeroport şoseaua are două benzi.

Atât doar că, spre deosebire de Sînmartin, Sîntandrei, Paleu şi Oşorhei, Nojoridul îşi dezvoltă cel mai lent facilităţile edilitare. Frustraţi că de ani întregi primarii, atât cel dinainte, liberalul Mircea Crainic, cât şi cel actual, pesedistul Petru Baba, care i-a fost vice celui dintâi, nu şi-au ţinut promisiunea că le vor asfalta străzile, locatarii celei ce face legătura între drumul naţional şi zona rezidenţială şi-au montat la ambele capete ale uliţei un indicator cu inscripţia „Nu goniţi că ne prăfuiţi!”.

E drept, cei care îi încalcă semnificaţia nu riscă nicio amendă, ci atrag doar sudălmile locatarilor înecaţi de colbul stârnit de orice maşină care „goneşte” cu mai mult de 5 km/oră. „Urări” care nu-i ocolesc nici pe „gospodarii” locali, de ale căror promisiuni se alege praf şi pulbere…

 


*
*