Nici nu ştiu ce-i mai grav la Roşia Montană: pericolul ecologic sau jaful economic.

E dovedit, politicienii noştri sunt nişte animale. Trebuie să fii animal ca să poţi pune botul la orice afacere care să-ţi burduşească conturile.

Băsescu a zis despre Ponta că a luat bani de la firma Roşia Montană Gold Corporation (RMGC) să sprijine proiectul de ucidere cu cianură a populaţiei. Ponta a zis că Băsescu e cel care a pus botul la banii canadienilor.

E prima oară în viaţa mea când trebuie să le dau dreptate amândurora. Marea problemă la Roşia Montană este că pe lângă catastrofa ecologică ce se iţeşte, vom mai avea şi una economică.

Nu pot pricepe de ce, timp de 200 de ani, noi n-am evoluat cu niciun centimetru. Dacii ştiau să extragă aurul, iar noi trebuie să-i chemăm pe canadieni.

Dacă tot e să iasă o afacere din Roşia Montană doar Statul Român ar trebui să se implice pentru că teoretic e singurul răspunzător de soarta cetăţenilor săi.

Cum au început demonstraţii în toată ţara, propun, ca modestă contribuţie la lupta împotriva proiectului Roşia Montană, câteva sloganuri mobilizatoare.

„RMGC nişte hoţi/Să ne dea şpagă la toţi”. „Băse şi Plagiatoru’/Cianurează tot poporu’ ”.

„Munţii noştri aur poartă,/Noi jucăm c-o mână moartă-Ponta”.

„Daciana, lanţurile cu care ai zis că te legi sunt de aur”?

„Ponta-i un lingou, Băse e plin de cian-ură”.


*
*