Muian la Episcopie: Controversatul artist Gabriel Miloia își lansează noua expoziție la Episcopia Greco Catolică

Artistul orădean Gabriel Bako, autointitulat Miloia, a anunţat pe pagina poiectului Muian că pregăteşte o nouă expoziţie. Orădenii îl cunosc drept tânărul care şi-a „ştampilat” portretul pe sute de clădiri din oraş, inclusiv pe unele monument istoric şi apoi şi-a decupat pielea de pe spate pentru a o expune în galeria proprie, Visual Kontakt.

Anul trecut, băiatul de bani gata a mai organizat o expoziţie şocantă, cu imagini şi filmări în care apărea masturbându-se şi având desenat pe corp chipul lui Sebastian Lascu, pe atunci consilier local, care iniţiase o campanie de curăţare a clădirilor din oraş, deci şi a celor urâţite de Muian.

Noul proiect e intitulat Apocrypha 2, sub sloganul „Arta este poarta graţiei”. De mirare este, însă, faptul că vernisajul expoziţiei, „care vorbeşte despre reconciliere şi transcendenţă”, ar urma să aibă loc „în curând” taman în Palatul Episcopal al Bisericii Greco-Catolice! Rămâne de văzut ce surprize-şoc va pregăti controversatul personaj în fosta casă a episcopilor orădeni. Dar şi cum vor mai putea şterge feţele bisericeşti amintirea lor…

 


*
*