Misiune îndeplinită: Plopul de lângă Spoon s-a uscat cu totul! (FOTO)

Drujbaşii Primăriei Oradea pot dormi liniştiţi: şi-au îndeplinit încă o misiune! Plopul de la capătul podului Dacia pe malul stâng al Crişului, lângă intrarea în restaurantul Spoon, un arbore secular adoptat pe vremuri de biologul Anna Marossy, a devenit o amintire.

După ce în 2017 a fost ciuntit în două etape, la ordinul Primăriei, la cererea birtaşilor, tăindu-se prea multe crengi pentru a mai putea supravieţui, copacul s-a uscat cu totul. Joia trecută, tot la comanda municipalităţii, o mare parte din trunchiul lipsit de viaţă a fost îndepărtat, astfel încât să nu mai reprezinte un pericol pentru trecători şi, mai ales, pentru clienţii restaurantului.

Nu a fost îndepărtat însă complet, la „locul crimei” rămânând o bucată înaltă de vreo 4 metri din fostul arbore, fireşte, fără nicio frunză. Pentru ecologişti, „înmormântarea” plopului a fost şi un prilej să-şi aducă aminte că vinovaţii pentru această barbarie, adică şefii Direcţiei Tehnice a Primăriei, n-au spus niciodată că regretă dispoziţiile de „toaletare”, la fel cum nici n-au fost sancţionaţi în niciun fel.

Iar acum se şterg încet-încet şi urmele masacrului…

2

2 Comentarii

*
*

  1. >> Postat de boicotatiLotus | 10 iulie 2019 18:20

    Ar trebui boicotata terasa aia nenorocita cit si rahatul ala de mall Lotus. E plin orasul de terase, nu mai mergeti acolo, boicotati-i sa simta la buzunar escrocii

  2. >> Postat de Gal Eleonora | 10 iulie 2019 16:58

    Restaurantul cu nume englezesc, o retea care in tarile din vest inseamna un restaurant de duzina, oricum, cu mincare de proasta calitate si bauturi scumpe, i-a facut pe birtasi sa sacrifice un frumos arbore. Rusine; fara acel birt nenorocit Oradea poate supravietui, dar copacul a dus dupa el si oxigen benefic orasasului. Acum, gazele de esapament, nestingherite, pot gidila naurile consumatorilor de pe Cris. Halal. Cine a fost minuit in Primarie sa de dea autorizatia amputarii si respectiv mortii copacului?