Micul Ceauşescu: Fermieri, funcționari, elevi și profesori din Bihor, convocați la un miting pentru ministrul Daea

Mare frământare, mare, în deconcentratele subordonate Ministerului Agriculturii, de la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură şi Direcţia Agricolă până la Oficiul Judeţean pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale şi Oficiul Fitosanitar Bihor.

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, vrea să organizeze pe 9 octombrie, la Romexpo, un miting în cadrul căruia agricultorii şi angajaţii din agricultură să îşi manifeste susţinerea faţă de el şi să îi salveze portofoliul.

Daea a reclamat prezenţa la miting a circa 4.000 de persoane şi a transmis instituţiilor din teritoriu o normă de participanţi pe fiecare instituţie în parte. Direcţia Agricolă Bihor, de exemplu, are de trimis la Bucureşti 60 de fermieri, 10 funcţionari şi câte trei elevi însoţiţi de câte un profesor de la cele două licee agricole din Salonta şi Valea lui Mihai.

Problema mare este că, cu excepţia funcţionarilor care pot fi constrânşi pe linie ierarhică, nimeni nu îşi doreşte o excursie de câteva zile în Capitală, pe propria cheltuială, doar ca să nu fie acasă. Cel mai reticent e chiar publicul-ţintă format din fermieri. În această perioadă a anului aceştia au de lucru la culesul porumbului, pregătirea terenului şi plantarea noilor culturi înainte să dea ploile de toamnă.

Şi doar n-o să îşi lase munca în câmp ca să dea ochii cu un ministru care are toate şansele să nu treacă de următoarea remaniere…


*
*