Mazilire cu amânare: Deşi este condamnat, primarul din Paleu nu a fost nici acum suspendat din funcţie

În premieră pentru Bihor, în comuna Paleu s-ar putea organiza alegeri locale anticipate parţiale, pentru ca oamenii să-şi desemneze un nou primar.

Bihorel a aflat că de mai bine de o lună juriştii Prefecturii lucrează la o documentaţie care să fundamenteze decizia de suspendare din funcţie şi încetarea de drept a mandatului primarului UDMR Somogyi Ladislau, abia ales în luna iunie, dar care îşi pierduse mandatul precedent, câştigat în 2012, ca urmare a condamnării, în 2014, la un an şi două luni de închisoare cu suspendare, pentru falsificarea unor acte de proprietate.

În ciuda faptului că prin sentinţă i s-a interzis exercitarea oricărei demnităţi sau funcţii publice, alese ori numite, timp de trei ani şi jumătate, UDMR l-a pus totuşi candidat, iar cum Somogyi a primit mai multe voturi decât adversarul de la PPMT, şi-a înnoit mandatul căruia, acum, Prefectura i-ar putea pune capăt.

Atât doar că, după cum a aflat Bihorel, dat fiind că ordinul prefectului trebuie să aibă la bază şi un referat al secretarului comunei, respectivul tergiversează referatul cu scopul de a împiedica „mazilirea” şefului şi organizarea alegerilor de primar odată cu alegerile parlamentare. Nu de alta, dar paleuanii s-ar putea prinde că li s-a servit un condamnat şef peste Primărie şi s-ar putea răcori la votul pentru Parlament…


*
*