Mărţişor de lux: Amplasamentele pentru vânzarea mărţişoarelor, închiriate la preţuri astronomice

Vestitorii primăverii anunţă faliment. Cei peste 40 de producători şi vânzători de mărţişoare care au licitat joia trecută pentru 140 de amplasamente în Oradea au plecat acasă cu buzele umflate.

Unii pentru că au pierdut licitaţia, alţii pentru că au câştigat-o! Amplasamentele cu vad comercial bun, cum ar fi cele din Piaţa Unirii, au ajuns să se închirieze la preţuri astronomice, de 195 lei pe metru pătrat pe zi!

Cum fiecare ocupă 2 metri pătraţi, chiria datorată pentru cele 8 zile din contract trece de 3.000 lei. Asta, în condiţiile în care cele mai bune amplasamente abia dacă au adus anul trecut vînzătorilor încasări de 2.500 lei. Încasări, nu profit!

Având în vedere preţurile, comercianţii fie au de undeva pontul că numărul bărbaţilor care au de spălat păcate a crescut vertiginos, fie au dezvoltat între timp metode revoluţionare de marketing. Cine ştie, poate dau mărţişorul la pachet cu niște etnobotanice, cu o țigară din ierburi, ceva…

1

1 Comentariu

*
*

  1. >> Postat de Martisor | 17 februarie 2017 12:17

    Gresit. S-au licitat la pret mare locurile de 2 mp imprastiate in dif.locuri din oras. P-ta Unirii si Republicii vine cu standuri care nu s-au licitat la mp. ci la pretul de stand, 55 lei/stand / zi, de aici a pornit licitatia. Oricum pretul achitat este foarte mare. Un alt aspect, producatorii de martisoare handmade au fost pusi in aceeasi oala cu comerciantii, adica martisorul chinezesc, asa ca in P-ta Unirii veti gasi doar martisoare chinezesti. Cei cu martisoare handmad nu si-au permis sa liciteze pretul ridicat la care s-a ajuns. In fata Magazinului Crisul nu au scos nici un loc. Dupa mine era necesar.