Mang și Țiplea se bat pe Teatru

Cavalerul Mang nu-și lasă favorita la greu. Ba îi mai și trage o smetie prefectului Țiplea. Prin urmare îl doare sub șale de acţiunea Prefecturii privind anularea concursului de la Teatru.

Deja problema directorului Teatrului este o chestiune secundară, acum e lupta celor doi corifei ai județului. La cât de proaste sunt legile din România, după chipul și asemănarea celor care le-au votat, n-ar fi exclus ca atât Mang, cât și Țiplea să aibă dreptate cu legea-n mână, iar disputa juridică să se prelungească nu doar până iese Mang la pensie, ci chiar și Elvira Rîmbu.

Izvorul acestei drame în mai multe acte pornește de fapt de la concursul pentru ocuparea postului de director al… Filarmonicii. Cum UDMR-ul consideră această instituție o oază autonomă a lor și numai a lor, speriați că la conducere ar putea ajunge profesionistul Romeo Rîmbu, au purces la negocieri pe sub masă.

Dacă domnul Rîmbu renunța la postul de director se putea rezolva ca în compensare Elvira să-i ia locul liberalului Vulcu. Ianoș Mang a fost imediat de acord cu târguiala, mai ales că Elvira avea relații strânse cu PSD-ul încă de pe vremea memorabilului președinte CJ Mișu Bar.

E bine ca aleșii să-și consume energiile în lupte sterile, că acum iarna, din cauza timpului nefavorabil, lucrările sunt înlocuite cu lucrăturile.


*
*