Liber de la Antifraudă: Cum au ajuns inspectorii ANAF să închidă toate localurile din Beiuș

De regulă, la Binş joia e zi de mare târg, când comercianţii îşi umplu galantarele ca să-şi aştepte clienţii cum se cade.

În ultima perioadă, însă, inspectorii Antifraudă le-au cam stricat şustele, descinzând în zonă aproape săptămânal şi luând la rând magazinele, localurile, piaţa, ba chiar şi spălătoriile auto şi saloanele de coafură, după un scenariu bine stabilit: unul se dă client, ca să vadă dacă i se eliberează bon fiscal, iar dacă nu, după 5 minute vin şi colegii cu amenzile, ca să-i obişnuiască pe proprietari să lucreze pe lege, nu la negru.

Bihorel a aflat că pentru a nu ajunge amendaţi, oamenii dau alarma între ei şi trag obloanele, transformând tradiţionala zi de târg într-una liberă.

„Realizaţi ce stres produc asupra populaţiei?”, s-a plâns un localnic nemulţumit că joia trecută n-a putut nici să bea o cafea ori să-şi spele maşina fiindcă oraşul, altădată plin într-o asemenea zi, se golise brusc după sosirea maşinilor cu inspectorii ANAF.

Motiv pentru care Bihorel le sugerează binşenilor să treacă ziua de joi cu roşu în calendar şi s-o boteze Sfântu’ ANAF…

1

1 Comentariu

*
*

  1. >> Postat de Tino | 1 mai 2018 11:43

    Voi citiți ceea ce scrieți? TOATE localurile?! Chiar toate? E bine să ai simțul umorului, dar când aberezi cu grație nu mai este vorba despre umor.
    Mai lăsați-o. Au închis, probabil, doar cei care se știau cu musca pe căciulă. Alții nu au închis. Să scrii că au închis toate localurile și magazinele e de prost gust. Îi faci pe toți necinstiți. A închis Penny cumva? Unicarm? Catena? Toate spălătoriile spuneți? Nu cred. Cafenele? Vă spun din start cel puțin 3 care nu au închis și niciodată nu le-am prins închise în Beiuș indiferent că au fost sau nu controale când am trecut eu pe acolo și trec destul de des.
    Poate ar fi bine să dați de astea și cu piața din Oradea. Da, aia din spatele finanțelor și celor de la antifraudă. Că acolo dau bon de se rup. Sau în Salonta ori Aleșd, nu?