Le-au pus capac! Cum a pierdut o firmă un contract de 25 de milioane lei cu Compania de Apă

Zgârcitul mai mult păgubeşte! Compania Cartel Bau a pierdut dintr-o prostie contractul pentru lucrările de extindere şi reabilitare a sistemului de apă şi canalizare din Sîntandrei, Palota, Girişul de Criş şi Tărian.

Compania de Apă Oradea a reziliat în primăvară contractul cu constructorul, când gradul de realizare a lucrărilor trecuse de 50%, pentru că acesta s-a încăpăţânat să trişeze la materiale.

În prima fază, CAO a avertizat firma că a pus pe strada principală din Sîntandrei capace de canal necarosabile, care trebuie înlocuite înainte să pună în pericol participanţii la trafic. Constructorii s-au făcut că înţeleg, au adunat capacele, au şters de pe ele cu flexul menţiunea „necarosabil”, după care le-au pus la loc.

Prinşi din nou cu ocaua mică, reprezentanţii Cartel Bau s-au conformat tot în stil propriu. Au mutat capacele necarosabile din strada principală, unde erau la vedere, pe arterele secundare, unde credeau că nu verifică nimeni.

Dar reprezentanţii CAO au verificat, s-au enervat şi au reziliat contractul de 25,3 milioane lei. Adică i-a dat constructorului nişte „capace” de toată frumuseţea…


*
*