Lanţul slăbiciunilor: Cum a ajuns preotul Alin Păşcuţa să fie înscăunat ca paroh în Sînmartin chiar de Episcopul Sofronie

La nici o lună după ce a tunat şi fulgerat împotriva numirii preotului Alin Păşcuţa drept paroh la Biserica Buna Vestire din Sînmartin pe postul vacantat prin decesul tatălui acestuia, şi după ce a dat de înţeles că va scoate postul la concurs, episcopul ortodox Sofronie Drincec s-a sucit.

Aflat în conflict deschis cu protopopul Oradiei, Dorel Rusu, căruia refuza să-i predea ştampila şi actele bisericii pentru inventarul obligatoriu de la predarea gestiunii, Păşcuţa a repurtat o victorie fără precedent.

Lucru rar, preotul a fost înscăunat paroh acum două săptămâni de însuşi Sofronie, care altfel abia dacă onorează cu prezenţa instalările de protopopi. Episcopul s-a lăsat înduplecat de arhimandritul Mihail Tărău, care la rându-i a cedat insistenţelor consilierului pentru cimitire, preotul Adrian Caba din Haieu, bun amic cu primarul din Sînmartin, Lucian Popuş, apropiat al părintelui Păşcuţa.

Care a fost ori va fi preţul răzgândelii Preasfinţitului Sofronie rămâne de văzut. Oricum, un lucru e clar: în biserică, la fel ca-n lume, contează nu atât ce cunoşti, cât pe cine cunoşti. Fie şi doar pentru că până la Dumnezeu te mănâncă sfinţii.


*
*