La Băița, preotul care conduce un cămin de bătrâni nu crede-n viruşi

Îi cheamă Nicolae Bura și e omul altarului. În timpul liber mai face un ban cu un cămin de bătrâni pe la Băița, unde Covidul umblă nestingherit. Asta pentru că n-are cine să-l stingherească, din moment ce preotul zice că așa ceva nu există.

Dacă ar avea puțină ținere de minte, ar ști că unul dintre șefii lui, preasfințitul Pimen, nu a murit de platfus, ci de Covid. Domnul preot este scandalizat mai mult că i se ruinează biznisul în aceste vremuri tulburi, când cutia milei e tot mai goală.

Supărarea preotului-administrator este amplificată de faptul că „totul nu e decât o făcătură” ca să luăm bani de la UE. Și – ați ghicit – banii de la UE nu ajung unde trebuie, adică la cei care cunosc cu adevărat valoarea ochiului dracului.

Așa că ar trebui luate câtva măsuri urgente pentru remedierea situației.
1. Banii, pe care crede administratorul că-i primesc spitalele la fiecare caz de Covid, să fie virați direct în contul căminului de bătrâni.
2. Nu se poate practica distanțarea socială din moment ce dogma cere să-ți iubești aproapele.
3. Cum autorităţile au băgat căminul în carantină, acesta să fie declarat sihăstrie și să se dea fonduri suplimentare, pentru spor de singurătate.


*
*