Jurnal de Bihorel: Senatorul „Câinele rău” s-a enervat din nou

Senatorul liberal Câine Rău s-a enervat. „Rar mi-a fost dat să văd atâţia tâmpiţi ca-n guvernul ăsta”. „Ce le reproşezi?”. „Şi-au bătut joc de materialul trimis la Bruxelles pentru accesarea fondurilor europene”.

Luni

Prietenul Nae de la Poliţie: „Am făcut praf evaziunea. Am confiscat 25 de tone de  legume”. „Pe an sau pe minut?”. „Pe zi”. „Asta înseamnă un TIR de marfă. Păi dacă aţi fi confiscat toate TIR-urile cu legume nu făceaţi nicio eroare judiciară”. „Stai, mă, că şi noi avem copii mici, rate mari la vilă, lizing la limuzine. Nu merge chiar aşa uşor”.

Marţi

Şedinţă la Colegiul prefectural. În loc să vină pădurarul şef, acesta l-a trimis pe papagalul de adjunct. Prefectul l-a luat în şuturi: „Unde-i şeful tău?”. „Taie copaci, că are un trasport urgent de lemne furate, la export”. „Aţi merita să fiţi băgaţi la puşcărie!”. „Dom’ prefect, promitem că în doi ani ne lăsăm de furat. Că nu vom mai avea păduri”.

Miercuri

Senatorul liberal Câine Rău s-a enervat. „Rar mi-a fost dat să văd atâţia tâmpiţi ca-n guvernul ăsta”. „Ce le reproşezi?”. „Şi-au bătut joc de materialul trimis la Bruxelles pentru accesarea fondurilor europene”. „Păi puteau copia referatul trimis în 2007, că doar Ponta are experienţă în domeniul ăsta”.

Joi

A început Festivalul Filmului Ecologic, în fosta pădure a fostelor Băi Felix. Un regizor a prezentat filmul cu ultimul miner din Roşia Montană. „Chiar nu mai sunt mineri pe acolo?”, am întrebat. „Mai e unul. Mulţi mi-au recomandat să-l băgăm în spirt, ca să se păstreze”. „Aşa ai făcut?”. „Nu era cazul, că se băgase singur, încă din adolescenţă”. „Atunci protestatarii de unde sunt?”. „De prin sate. Corporaţia a promis că, dacă e cazul, face rost şi de o femeie gravidă care să iasă la miting”.

Vineri

Vio către Ghiusi. „Ai auzit că azi e ziua limbilor europene?”. „Mare lucru. Serbează şi ei 50-60 de limbi şi cheltuie o grămadă de bani”. „Să înţeleg că eşti contra?”. „Nu, dar ce mare lucru e să te lauzi cu 60 de limbi, când într-o singură seară văd la televizor sute de limbi aplicate pe dosul şefului de Guvern”.

Sâmbătă

Tanti Zoe pensionara a fost la Festivalul „Straiţa plină”. „Ce–aţi luat de acolo?”. „Mi-am luat adio de la primar, că nu-l mai văd până la anul”. „N-aţi avut bani de cumpărături?”. „Ştii cum e, dacă ai straiţa plină rămâne punga goală”.

Duminică

A început şi la noi Oktober Fest. Adică bem fest toată luna Octombrie.


*
*