Retrospectiva săptămânii: Scandal cu sistarea plăţilor către spitalele private

Un director de la privaţi s-a plâns: „Noi luăm doar jumate din banii pe care-i ia Spitalul Judeţean!”. „Şi tot jumate din pacienţi trataţi?”. „Noi tratăm cam 10%, dar cei de la stat nu au de ce se plânge că n-au activitate”…

Luni

Liga contra Împuşcării Mistreţilor a protestat la Balc. „Ce vreţi voi?”. „Vrem ca bogătaşii, decât să omoare mistreţi, mai bine să joace tenis”. „Alte propuneri mai aveţi?”. „Da. Săracii din Africa, în loc să moară de foame, să facă bine să meargă să mănânce după pofta inimii. Dar nu la fast food, că nu-i sănătos”.

Marţi

Naşu’ cheferistul mi-a explicat cum a fost cu greva spontană. „Noi am primit de la sindicate un convocator la greva spontană cu trei zile înainte. Că dacă nu te organizezi din timp, praful se alege de proteste”. „Dar blatişti mai sunt?”. „Nu crezi că am văzut un dobitoc care şi-a luat bilet? Mi-am şi făcut poză cu el, să-l pot băga în categoria fraierilor”.

Miercuri

Scandal cu sistarea plăţilor către spitalele private. Un director de la privaţi s-a plâns: „Noi luăm doar jumate din banii pe care-i ia Spitalul Judeţean!”. „Şi tot jumate din pacienţi trataţi?”. „Noi tratăm cam 10%, dar cei de la stat nu au de ce se plânge că n-au activitate. Cazurile pe care nu le rezolvăm tot la ei le trimitem!”.

Joi

Omor la permisele auto. Un ochelarist bâjbâia pe la coadă. „Şi tu vrei să eviţi vizita medicală?”. „Nu mi-e frică de vizita medicală şi în general de medici, că la dioptriile mele nici nu-i văd”. „Da’ vezi să bagi cheia în contact?”. „Ehei, ar fi bine dacă aş vedea cheia… Dar să ştii că şi eu militez pentru siguranţa în trafic. În traficul de ţigări”.

Vineri

Vio apevistu’ către Ghiusi: „Cred că trebuie să-mi curăţ puşca. A început războiul împotriva desculţilor din Mali”. „De ce crezi că o să fie nevoie de participarea ta?”. „Am auzit că trupele franceze se luptă cu teroriştii”. „Şi?”. „Sigur vor avea nevoie de noi, că la ora asta precis francezii deja s-au predat”.

Sâmbătă

La controlul ginecologic ordonat de Ministrul de Interne la Poliţie totul a fost OK. O poliţistă: „Hărţuire sexuală? Din păcate, nimic nu se confirmă”. „Aveţi vreo explicaţie?”. „Păi la noi poliţiştii sunt prea ocupaţi să se reguleze între ei, nu mai au timp de bietele colege”.

Duminică

Firma din Bulgaria care asigura făina şi uleiul pentru nevoiaşii noştri a dat faliment. În compensare va distribui castraveciori.


*
*