Atac de bu(r)langiu

Viitorul Centru de informare şi promovare turistică Bihor de pe strada Patrioţilor a început să semene cu mănăstirea Argeşului, a meşterului Manole. Iar asta în sensul că ceea ce ziua se monta noaptea se fura!

Încă înainte să poată preda lucrarea, constructorul Dumexim a fost nevoit să înlocuiască deja de trei ori burlanul de scurgere a apelor pluviale care coboară de-a lungul faţadei.

Confecţionat din cupru, conform pretenţiilor proiectantului, burlanul dispare odată cu lăsarea întunericului, de parcă ar fi dependent de lumină.

De fiecare dată hoţii, unii din ei identificaţi, au smuls macaroana de cupru din perete cu gândul s-o vândă la fier vechi. Ca să descurajeze furturile, constructorul a montat ultima oară o ţeavă zincată vopsită în auriu, în speranţa că vandalii se vor prinde că este fără valoare şi o vor lăsa la locul ei.

Nu s-au prins! Hoţii au dislocat bucata de tablă fără să le pese că erau filmaţi de camerele de supraveghere ale Poliţiei Locale, aşa că burlanul va trebui montat şi a patra oară. Poate ar trebui şi legat la o priză…


*
*