Incredibil! Au şi venit manualele pentru elevii din clasele I şi a II-a

La numai două luni şi ceva de la începerea şcolii, elevii din clasa I şi clasa a II-a nu se vor mai uita pe pereţi, ci în manuale.

Cu o viteză pe care numai teama de DNA o poate explica, Ministerul Educaţiei a distribuit manuale unei generaţii care nu a avut norocul copiilor din Fâşia Gaza, bombardată sălbatic, sau din Liberia, afectată de Ebola, unde manualele au ajuns la timp. Ce implicaţii vor avea aceste manuale:

1. Vom intra în rândul ţărilor civilizate, Zimbabwe, Rwanda şi Eschimoşia, unde elevii primesc manualele până la finele anului.

2. Copiii vor citi lecţiile din carte, iar dascălii vor folosi tabletele. Tabletele pentru calmare a nervilor, pentru că timp de două luni le-au vorbit copiilor din imaginaţie.

3. Copiii din mediul rural vor putea utiliza cu folos manualele, ţinând cont că frunzele de brusturi au dispărut din cauza timpului nefavorabil.

4. Concomitent cu manualele tipărite a venit şi varianta audio. În sensul că elevii au auzit ce le-a spus premierul, că vor primi şi asemenea mijloace de instruire.

5. Elevii bătrâni, care sunt la a cincea încercare de luare a Bacalaureatului vor avea şi ei din ce să înveţe. Dacă nu, măcar vor răsuci o ţigară cu foile din Abecedar.


*
*