Hello, Green Taxi! Scandal în taximetria din Oradea

Scandal pe piaţa taximetriei din Oradea, după ce firma Hello Taxi a dispărut peste noapte, după mai bine de 20 de ani de activitate.

Surse din piaţă zic că, profitând de lipsa din firmă a patronului Octavian Raţiu, căruia un atac cerebral i-a afectat vara trecută vorbirea, omul lui de încredere, directorul Iosif Rad, şi-a făcut pe ascuns propria firmă de taximetrie, Green Taxi.

Gimi, cum îi spun prietenii, n-a plecat însă de la Hello Taxi cu mâna goală: s-a folosit de împuternicirea primită pentru reprezentarea firmei în relaţiile cu terţii şi a mutat pe Green Taxi numerele de telefon ale dispeceratului Hello, la care clienţii făceau cam 30.000 de comenzi pe lună.

Derulată de Crăciun, când solicitările explodează şi niciun păgubit nu prea are cui reclama, fiindcă autorităţile sunt cu gândul la cozonaci, operaţiunea a lăsat peste noapte dispeceratul Hello fără apeluri. Conştienţi că firma a fost pusă pe butuci, cei circa o sută de taximetrişti care colaborau cu Hello s-au mutat automat la Green Taxi. De unde şi reclama pe care şi-o face aceasta pe radio, copiată leit tot de la Hello: „Sigur nu vei pierde căutând cupola verde!”.

7

7 Comentarii

*
*

 1. >> Postat de Kulcsar | 25 ianuarie 2019 16:53

  Probabil ca faci parte din familia rațiu de ești asa documentat toată lumea este hot și excroci ca au părăsit firma hello

 2. >> Postat de Lavi | 24 ianuarie 2019 21:56

  In momentul in care un director , care a pus firma pe picioare și a luptat timp de 20 de ani nu este plătit timp de 2 ani și In momentul in care conducerea firmei este preluată ilegal de Naldo fiul,administratorului Rațiu Octavian,absolvent de drept cu dosar penal pentru droguri care lua banii din firma și nu mai plătea cărțile de munca amenințând ca bagă firma in faliment. Cine va așteptați sa mai stea intr-un asemena loc? Totul a fost făcut cât se poate de legal. Doar ca familia Rațiu care timp de 20 de ani a scos bani nemunciți din firma, nu se poate obișnui cu ideea ca văcuță care dădea lapte a hotărât sa plece in urma abuzurilor. Exista o limita pentru toate. Fiecare suporta consecintele pentru deciziile luate. Mai devreme sau mai târziu. Dacă o firma nu mai merge și e in prag de faliment, fiecare are drept legal sa meargă in alta parte. Se pare ca familia Rațiu nu se poate obișnui cu faptul ca împotriva celor care ii neîndreptățite pe Orfani, se întoarce Dumnezeu. Ca directorul Rad Iosif , orfan din copilărie, a muncit ca un robot sa pună firma pe picioare timp de 20 de ani ca apoi sa nu mai fie plătit. Toată lumea știe cine a lucrat in firma. Dovada sunt taximetriștii care au rămas in firma Green taxi chiar și atunci când numerele de telefon despre care a fost pomenit in prezentul articol au fost pe nedrept suspendate. O statuie are multe părți. Însă asta e. Evident ca e un șoc pentru familia Rațiu faptul ca nu mai primesc bani nemunciți in buzunar, lucru care a-a întâmplat timp de 20 de ani. Dacă directorul ar fi fost plătit și exista respect in firma, nu se ajungea aici. Acum nu au de cât sa suporte consecințele.

  • >> Postat de Eu | 12 februarie 2019 08:49

   Care director nu a fost platit??? E la mintea cocosului ca nu stai 2 ani la o firma fara salar!!! Chiar vorbesti prostiiiiiiii cu multi de i!!!! Si-a luat banii,avea bagati 10 masini care nu plateau taxa de dispecerat! Tu de unde sti ca nu si-a luat banii??? Faci parte din familie de aia ii ti partea! Uite eu stiu sigur ca isi lua banii!!!!

 3. >> Postat de cri | 23 ianuarie 2019 21:09

  Cam slabutza informatia…
  Sa nu fi aflat Bihorel ca fostul directoras a facut fals si uz de fals impreuna cu secretara si contabila? Dar ca a sustras acte din firma si impreuna cu inspectorul Iancu de la itm a facut presiuni asupra contabilei sa modifice evidenta contabila a firmei din ultimii doi ani?Dar ca, partasi la excrocherie se fac firma Telecom si Orange care au transferat abuziv numerele de telefon folosind acte false ? Oare sa nu fi aflat Bihorel ca a fost sesizata politia economica si este mult mai „groasa” decat pare? Pacat de omul ala bolnav si de taximetristii aia fraieri. Dar si mai mare pacat ca ne ferim sa spunem adevarul si „dreptatea umbla cu capul spart” iar justitia merge inainte cu aceiasi oameni ca si pana acum…

  • >> Postat de Lari | 24 ianuarie 2019 21:39

   Cam slăbuță informația. Oare nu a aflat Bihorel și Dvs ca persoana care a pus firma pe picioare timp de 20 de ani a fost luat in bataie te joc. Salariul nu i-a mai fost dat de 2 ani. Normal ca Omul a hotărât sa plece după ce conducerea firmei a fost ilegal preluată de mucosul fiu al Administratorului Hello taxi. Naldo care are dosar penal pentru droguri și se dădea rotund in gaura pătrată. Nu aveți decât sa crapati. Ca totul a fost făcut cât se poate de legal. Oamenii au dreptul sa plece mai ales ca mucosul fiu al fostului administrator fura bani din firma și nu mai plătea cărțile de munca amenințând ca bagă firma in faliment. In asemenea condiții nimeni nu a vrut sa mai stea. Și e cât se poate de legal. Doar ca puturoșii familiei Rațiu care doar primeau banii nemunciți sunt acum disperați ca a plecat văcuța care dădea lapte. Dar și-au făcut-o cu mâna lor!

 4. >> Postat de Kulcsar | 23 ianuarie 2019 14:11

  Ca de obicei presa reda știrile rastalmacite, cam 50% este adevărat din ce scrie

  • >> Postat de cri | 23 ianuarie 2019 21:13

   Cam slabutza informatia…
   Sa nu fi aflat Bihorel ca fostul directoras a facut fals si uz de fals impreuna cu secretara si contabila? Dar ca a sustras acte din firma si impreuna cu inspectorul Iancu de la itm a facut presiuni asupra contabilei sa modifice evidenta contabila a firmei din ultimii doi ani?Dar ca, partasi la excrocherie se fac firma Telecom si Orange care au transferat abuziv numerele de telefon folosind acte false ? Oare sa nu fi aflat Bihorel ca a fost sesizata politia economica si este mult mai „groasa” decat pare? Pacat de omul ala bolnav si de taximetristii aia fraieri. Dar si mai mare pacat ca ne ferim sa spunem adevarul si „dreptatea umbla cu capul spart” iar justitia merge inainte cu aceiasi oameni ca si pana acum…Bietul Kulcsau nu vrea sa inteleaga ca trebuia un articol de 5 pagini pentru a reflecta adevarul documentat la „pagubit” si nu la hot.