Gelu Mudura a aflat pe propria piele: Cititul dăunează grav libertăţii

Aşa cum ne-am obişnuit deja, procurorii au început să înnoade dosarele penale şi avem numeroase cazuri de oameni aflaţi după gratii împotriva cărora se declanşează procese pentru alte isprăvi.

Domnul Gelu a intrat la bulău pentru afaceri cu petrol, dar s-ar putea să rămână mult şi bine acolo, dacă se confirmă infracţiunea cu privire la afacerea Librarul. Mare iubitor de cărţi, un cititor împătimit pesemne, Mudura a pus mâna pe cam tot ce însemna librărie în oraş. Imediat a măritat toate spaţiile, cu toate că avea interdicţie conform contractului.

Vizionar fiind, omul a prevăzut asaltul spaţiului virtual, şi-a dat seama că, în timp, oamenii vor citi exclusiv de pe tablete. Până la urmă, dacă de la cărţi i se vor mai trage nişte ani de puşcărie, poate că tot de acolo se vor mai şi reduce câţiva.

Pentru că mai nou, mulţi oameni aflaţi la puşcărie s-au apucat de scris ca să li se micşoreze din pedeapsă. Cel mai celebru caz este al lui Gigi Becali care, pentru a scrie o carte, a făcut şi sacrificiu suprem, adică a învăţat alfabetul.


*
*