Foncea contra tuturor: Managerul Spitalului Municipal l-a schimbat pe doctorul Burtă de la şefia Secţiei de Interne

La un an şi jumătate după ce a preluat funcţia, managerul Spitalului Municipal din Oradea, Dacian Foncea, a reuşit să-şi ridice în cap absolut toţi angajaţii.

După ce a făcut câteva lucruri de bun-simţ, închizând nişte robinete de risipă şi de furtişaguri, Foncea s-a luat până şi de directorul medical, dr. Ovidiu Burtă, pe care tot el îl numise cu nici două luni în urmă, iar acum îl vrea zburat din spital.

Sămânţa de scandal a fost chestiunea donaţiilor de medicamente, în legătură cu care Consiliul Medical al spitalului, prezidat de Burtă, a decis să fie acceptate, dar despre care managerul susţine că ar fi „portiţa” prin care distribuitorii de medicamente îi mituiesc pe doctori ca aceştia să ceară achiziţii cu dedicaţie.

Imediat după hotărârea Consiliului Medical, Foncea s-a răzbunat pe Burtă schimbându-l din funcţia de şef al secţiei Interne şi reziliindu-i contractul de gărzi, în speranţa că acesta va demisiona din poziţia de director medical.

După cum a auzit Bihorel, doctorul ar putea să abandoneze nu doar funcţia, ci şi Spitalul însuşi.

Cum noul război al lui Foncea survine după multe altele declanşate împotriva unor medici şi a asistentelor-şefe, poate mai indicată ar fi demiterea sa de către Primărie. Nu de alta, dar la Municipal ar putea izbucni o răscoală de toată frumuseţea…

4

4 Comentarii

*
*

 1. >> Postat de ochiul din umbra | 21 octombrie 2019 12:09

  Doar o intrebare…pentru cei care il tin in brate pe acest” GROPAR”al Spitalului Municipal…
  Care ar fi acele”lucruri de bun-simt”facute,si care sunt acele”robinete de risipa si furtisaguri” inchise…?
  Cheltuielile Spitalului Municipal au crescut,furnizorii neachitati la termen s-au inmultit,cantina a „disparut”din „peisajul” spitalului chiar daca au crescut cheltuielile legate de pregatirea si distribuirea hranei catre bolnavi,”cubul magic” al rotirii sectiilor continua…
  Oare despre aceste „lucruri si fapte” sa fie vorba?….

 2. >> Postat de catalin | 21 octombrie 2019 10:51

  E foarte greu sa te lpti cu coruptia…..parca imposibil. Mai bine renutam…..e mai usor. Inlocuiti-l pe Foncia. Lasati sistemul corupt in pace…..e prea greu.

  • >> Postat de Cetateanul_Turmentat | 22 octombrie 2019 01:43

   Prietene ai consumat substante halucinogene? Fa-te doctor si apoi sa-ti dai cu parerea!

 3. >> Postat de Odeontransfrontalier | 21 octombrie 2019 09:24

  „Pretenul” Foncea ar trebui sa ramana in spital. Dar ca pacient la Psihiatrie (poate la doamna doctor Pasca?). Are toate simptomele. Nu e fluma. Intrebati profesionistii.