Exclusivitate! Am obţinut primele interviuri de la participanţii la Târgul Pălincarilor

Deşi Târgul Pălincarilor s-a încheiat de trei zile, abia azi am putut culege de pe jos primele impresii ale câtorva participanţi. Organizatorii au declarat că, spre deosebire de alţi ani, nu au fost cazuri de cetăţeni în care s-a aprins pălinca, poate şi din cauza numărului mare de clienţi care beau de sting.

Serviciul SMURD şi „reanimale” a avut de făcut câteva sute de transporturi, dar nu pot preciza câţi dintre pacienţi proveneau de la Târg pentru că, în paralel, s-a ţinut şi Oktober Fest, şi Sărbătoarea ABC-ului care dă ses pe caiet.

Iată ce a declarat un supravieţuitor care a fost descoperit sub frunze la 72 de ore de la încetarea ostilităţilor:

”De câţiva ani băutura e foarte curată, altfel nu se explică de ce s-au curăţat atât de mulţi dintre colegii mei de damigeană. Nici nu se mai poate face pălincă decât din fructe pentru că electrozi nu mai sunt de când nu mai avem industrie, iar găinaţ canci, căci Avicolele le-am desfiinţat. În ce priveşte pufoaica de şantierist bătrân, nici aşa ceva nu se mai găseşte de când şantieriştii noştri au plecat din ţară”.

Singura nemulţumire a participanţilor a fost că la târg nu s-a dat pălincă pe caiet. Poate şi din cauză că Târgul a debutat la puţin timp după începerea anului şcolar iar noi ducem lipsă de rechizite.


*
*