După medicii șpăgari, alții îți dau senzații tari…

Nu bine s-au stins ecourile medicilor care s-au solidarizat cu colegii lor șpăgari din Suceava, că, iată, Moldova e din nou izbită de un scandal internațional!

În Iași, niște medici, că alt termen nu am găsit, au refolosit stimulatoarele cardiace prin prelevarea lor de la morți, iar când nu mai aveau destui mușterii, le dădeau anumite pastile doar ca să îmbolnăvească singuri de inimă.

E ca și cum un gropar ar ieși pe stradă să le dea în cap oamenilor ca să aibă de lucru.

Sigur, medicii aceștia, dintre care unul a fost arestat, au făcut și fapte bune. Există filmări cum le treceau pe bătrâne strada sau cum le ajutau pe femei cu bagajele să urce în tramvai.

Pentru ca sistemul medical să se ridice pe noi culmi de progres și civilizație, se impun câteva măsuri:

  1. În afară de stimulatoare cardiace, medicii propun refolosirea steriletelor, a implanturilor dentare și mamare, precum și a protezelor de șold.
  2. Toate persoanele care se prezintă la medic vor fi declarate bolnave și li se va aplica un tratament care să presupună și utilizarea de proteze și materiale sanitare scumpe.
  3. Spiritul umanist al medicilor e mai presus de orice îndoială și s-a demonstrat atunci când n-au prelevat stimulatoarele cardiace decât după decesul pacientului.
  4. Pentru reducerea consumului de materiale, medicii au cerut ca stenturile să fie înlocuite cu arcuri de la pix.
  5. Aparținătorii decedaților de la spitalul groazei sunt sfătuiți să verifice nu doar prezența protezelor la rudele decedate, ci și dacă au toate organele în corp.

0 Comentariu

*
*

Un Ping

  1. […] În acest caz, Bihorel propune o serie de măsuri cinice, inspirate de sistemul medical. Citește-le aici! […]