După 973 de zile de chibzuinţă, Mang vrea să decidă soarta Muzeului

973 de zile. Atât i-a trebuit domnului Mang să ia o decizie cu privire la noul sediu al Muzeului Ţării Crişurilor. Dar după o asemenea perioadă de gândire, e clar că soluţia va fi nu doar excepţională, ci şi finală.

Domnul Mang a observat că atunci când la Consiliul Judeţean trebuie făcut ceva, problema e rapid pasată altor instituţii. Trebuia văruit Teatrul de Stat? L-au transferat la Primărie, care l-a renovat, returnându-l proprietarilor nou-nouţ. Pe vremea lui Ţîrle se vorbea că Spitalul Judeţean ar putea să intre în subordinea Consiliului Judeţean. Iute şi degrabă a fost, însă, transferat la municipiu…

Acum, cam pe la spartul târgului, domnul vicepreşedinte vrea să transfere clădirea fostei garnizoane la Ministerul Dezvoltării, iar acesta, cu ceva bani, să amenajeze primul etaj pentru Muzeul Ţării Crişurilor. Celelalte două etaje ar urma să fie terminate cu fonduri europene.

Adevărul e că atunci când nu ai nici parale, nici idei, spui că etapa a doua se va rezolva prin fonduri europene. Troica din care face parte şi preşedintele PSD Bihor prestează la Consiliul Judeţean de 973 de zile. De ce n-au scris proiecte până acum? De ce le-a venit ideea cu Ministerul Dezvoltării doar acum, când mai au puţin din mandat?

Oricum, să renovezi un etaj unde să înghesui Muzeul şi restul să-l laşi în plata Domnului, este clar o ţigăneală. Una care nu ne-ar mai surprinde.


*
*