Dosar cu 86 de pui: Cazul Lavanda Farm a fost „spart” în bucățele

Procurorii DIICOT Oradea făceau senzaţie acum doi ani, după ce au descoperit 13.444 reţete decontate de CAS către Lavanda Farm Oradea, prin care 3.122 „pacienţi” copii şi pensionari au fost „îmbolnăviţi” scriptic de 10 medici, cărora patroana lanţului de farmacii, Laura Ciobotaru, le plătea comision din contravaloarea medicamentelor.

Dosarul a fost trimis în instanţă, dar n-a prins judecata căci anul trecut judecătorul Antik Levente, de la Curtea de Apel, a făcut praf rechizitoriul, eliminând toate declaraţiile date de martori şi reproşând anchetatorilor că au încălcat drepturile inculpaţilor.

Urmarea? Investigaţiile au fost reluate mai nou de procurorii DIICOT, dar alături de ei fac cercetări şi cei de la Parchetul Curţii, în nu mai puţin de 86 de „pui” moşiţi din mega-cauză, privind tot atâtea farmacii din judeţ bănuite de practici similare cu cele ale Lavanda Farm.

Când se vor termina cercetările încă nu-i defel clar. Dar tot e ceva că, de când cu ancheta, bugetul CAS Bihor a ajuns mai bogat, decontările către acest lanţ de farmacii scăzând semnificativ…


*
*