Curent în valuri: Salontanii îşi „prăjesc” electrocasnicele din cauza tensiunii oscilante de la prize

De mai bine de o săptămână, pe fondul unor lucrări de întreţinere la reţeaua de electricitate a oraşului, locuitorii Salontei primesc curent pe sărite, tensiunea variind de la o oră la alta între 180 V şi maximum 205 V, deci mult sub cea normală de 220, aşa că din pricina fluctuaţiilor, electrocasnicele refuză să mai funcţioneze corect, ba unele chiar sunt pe punctul de a-şi da duhul.

Becurile nu se mai aprind, aparatele de aer condiţionat, plitele şi frigiderele pur şi simplu nu pornesc, la fel cum nu mai merg nici centralele şi convectoarele din apartamente. „Chiar pe nimeni nu interesează că în curând tensiunea noastră o va depăşi pe cea pe care o avem la reţeaua de curent?”, l-a întrebat un localnic mai hâtru pe Bihorel.

Baiul e că oamenii n-au altă soluţie decât să le trimită celor de la Electrica facturile pentru reparaţiile electrocasnicelor şi notele de plată pentru băile de la piscină şi mâncarea procurată de la cantină. Nu de alta, dar poate aşa le va creşte şi acestora tensiunea. Deşi mai bine ar fi să crească în reţea…


*
*