Crâşmăriţă, crâşmăriţă… Zeița Athena promovează o pizzerie din Oradea

Reclama e sufletul comerţului şi pentru proprietarii unei pizzerii de pe strada Corneliu Coposu care îşi promovează produsul cel mai cel – „Plăcinta crâşmăriţei” – pe un panou proptit taman lângă un kitch din ipsos înfăţişând-o pe zeiţa Athena.

Bihorel nu ştie dacă statueta voia de fapt să atragă atenţia spre magazinul de bijuterii din vecini, aflat la câţiva metri distanţă, dacă o reprezintă totuşi pe crâşmăriţa din pizzerie sau o fi doar muza acesteia, dar, fiind uşor plinuţă, n-ar fi exclus ca modelul să fi gustat câteva din plăcintele cu pricina…

1

1 Comentariu

*
*

 1. >> Postat de Celista Maiona | 16 iulie 2018 10:55

  Dragă Bihorel,

  Cred că ştiu: ,,Athena” face cumva legătura cu magazinul de bijuterii tocmai pentru a sugera că ,,plăcinta crâşmăriței” este o adevărată bijuterie în lumea plăcintelor.
  Doar că ,,Athena”, care aduce cu un kitch ,,veritabil”, nu pentru că s-ar fi înfruptat din delicioasele preparate, ci pentru că e mai dificil să reprezinți pe cea care a fost subiectul de inspirație a câtorva pictori, amintită de renumiți istorici și scriitori, și despre care noi românii știm mai puțin, este defapt regina Tomiris.
  Femeile de valoare ale neamului nostru pot fi remarcate doar dacă sunt bune gospodine (precum crâşmărița cu plăcintele), seamănă cu vreo vedetă a timpurilor (Athena) sau dacă îmbrățișează cea mai veche meserie de pe planetă (și nu mă refer la cea de hoț). Nu este nici o problemă dacă își dovedesc simultan aceste calități, dar sub nici o formă nu poate fi mai mult de atât, conform normelor socio-politice impuse de ceva timp (doar câteva sute /mii … de ani, … chiar nesemnificativ).
  Așa că, Tomiris joacă în acest secol doar rolul de gospodină (să fie și ea în rândul lumii, nu?), și chiar gătește bine! Pe încercatelea, parol!
  Mulțumesc pentru că mă inspiri și mă provoci să văd lumea cu ochi strengăreşti de copil,

  Celista Maiona

  http://adevaruldespredaci.ro/2015/01/regina-tomiris-de-la-internet-la-herodot-si-invers/

  https://ro.m.wikisource.org/wiki/Gemenii

Women Moncler delmas Trench Coat 2015 Sale Online 2016 Women Moncler meille Padded Jacket Beige Sale Online 2016 Women Moncler lissy Padded Jacket Sky blue Sale Online 2016 Moncler Sleeveless Striped Stretch Dress White Blue Mens Moncler Lightweight Puffer Down Vest Black On Sale Women Moncler renne Padded Coat 2015 Sale Online 2016 Women Moncler joux Padded Jacket Grey Sale Online 2016 Mens Moncler Morane Logo Stripe Down Jacket Black On Sale