Comisia melcilor: Preluarea Casei Tineretului din Ioşia, amânată de birocraţia autorităţilor

Cea mai sigură metodă pentru a înmormânta o problemă este de a înfiinţa o comisie. Planul primarului Ilie Bolojan de a prelua clădirea fostei Case de Cultură a Tineretului din Ioşia, aflată în proprietatea Fundaţiei Române pentru Tineret, s-a împiedicat în proceduri birocratice.

Comisia formată din reprezentanţi ai Consiliului Judeţean, Prefecturii şi Direcţiei Judeţene pentru Tineret, întrunită în mod repetat pentru a constata managementul defectuos care a adus Fundaţia în situaţia de a pierde Hotelul Tineretului pentru datorii de 260.000 euro, a fost incapabilă să ia o decizie.

Dacă reprezentanţii CJ s-au pronunţat pentru desfiinţarea Fundaţiei şi preluarea imobilului, cei ai Prefecturii şi ai DJTS s-au opus invocând, în ciuda evidenţei, lipsa datelor suficiente pentru a dovedi proasta gestiune.

Însă până se va decide comisia s-ar putea ca statul să nu mai aibă ce prelua. La prima înfăţişare pentru executarea silită a imobilului, organizată săptămâna trecută de ANAF, nu s-a prezentat niciun doritor.

Cum la următoarea licitaţie preţul de pornire va scădea cu 25% iar la a treia procedură de-a dreptul cu jumătate, până vor lua birocraţii o hotărâre, imobilul va avea deja un proprietar privat, care îl va prelua pe bani de nimic. Iar problema se va fi rezolvat de la sine…


*
*